+31(0)299-666069CONTACT

Product was successfully added to your shopping cart.

Onderhoud op maat

Een weegwerktuig dat moet werken in een koelcel, of een die staat op de postkamer, werkt onder verschillende condities. Een check-weegschaal dat in fabriek in een lopende band 100 wegingen per uur doet, of een personenweegschaal in een behandelkamer in het zieken huis die 10 maal per dag gebruikt, heeft met heel ander gebruik te maken. Een weegwerktuig dat goud weegt, en een dat aardappelen weegt bij de groenteboer, heeft met een heel andere nauwkeurigheid te maken en betrouwbaarheid.

Al dit soort specifieke uitgangspunten worden door Reek meegenomen, zodat er een goed preventief onderhoud uitgevoerd kan worden. In algmene zin inspecteerd Reek bij preventief onderhoud altijd alle vitale delen, en zo nodig voeren we reparatie of vervanging uit, en dit altijd in combinatie met kalibratie, indien u dit wenst.

Na het preventief onderhoud kan er geadviseerd worden op:

  • De kwaliteit van het weegwerktuig ten opzichte van de omgeving en hoe het apparaat gebruikt wordt
  • Dient de onderhouds interval aangepast te worden om de gewenste betrouwbaarheid te halen.
  • Onderdelen worden bekeken op:
    • Slijtage
    • Economische levensduur
    • Beschikbaarheid (end of life)

 Deze punten kunnen aanleiding zijn om preventief een onderdeel te vervangen. Ook als het onderdeel niet meer leverbaar is, beschikt Reek over de ervaring om maat werk te leveren, zodat een ander onderdeel ingebouwd kan worden. Reek gebruikt alleen produkten die hun kwaliteit in het veld bewezen hebben.